18 Nis 2011

Şifreniz Güvenli Şifre Mi?

Her gün onlarca web sitesine üye oluyoruz. Bir çoğunda kişisel bilgilerimizi bırakıyor, kredi kartı hesabımızın bilgilerini bulunduruyoruz. Bu kadar önemli hesabı ise koyduğumuz şifrelerle koruyoruz. Peki ya birileri bu şifreleri tahmin eder veya şifre kırıcı programlarla kırarsa? İşte bu nedenle, ne kadar 'kırılmayan şifre' diye bir şey olmasa da, kırılması çok zor şifreler yapmalıyız.
Hacklenmeyen parola oluşturmak için de şifremizi üretirken bazı kombinasyonları uygulamamız lazım. İşte şimdi size, bugünkü şartlara göre kırılması milyarlarca yıl alacak parola oluşturma yollarını anlatacağım.



• Parolanız minimum 8 karakterden oluşsun. (Çok önemliler 16 karakterden oluşsun).
• Büyük harf ve küçük harfi birlikte bulundurun.
Sayı kullanın.
• Şifrenize sembol sokun. (Shift tuşuna basılı tutarak klavyenin üstündeki numaralara tıklayıp oluşturabilirsiniz. !'^+%&/()= gibi).
Ortanca numaraları kullanın. (Alt Gr tuşuna basılu tutarak klavyenin üstündeki numaraları tıklayıp oluşturabilirsiniz. £#$½{[]} gibi).
Boşluk bulundurun.
Aynı harf ve karakterleri bir daha kullanmayın.
• Büyük harf, küçük harf, sayı, karakter yazdığınızda bir sonra gelecek şey diğerinden farklı olsa da tür olarak da farklı olmasına özen gösterin. (Örnek: m3T$20k+ diye bir şifre oluşturduğunuzda her karakterin birbirinden farklı olması doğru, ama iki tane sayının yanyana gelmiş olması yanlış).

0 yorum:

Yorum Gönder