24 Nis 2011

5 Adımda Blogspot SEO Ayarları

Blogspot, dünyanın en popüler blog servisi. Google'a ait olan bu servisin etiket'lerinin Google'da indexlenmediği bilinen bir gerçek. Ayrıca url düzeninin de siteadresi/sene/ay/konu-basligi.html uzunca şekilde olduğunu biliyoruz.Peki bu dezavantajlara rağmen ne tür blogspot seo düzenlemeleri yapabiliriz. İşte size yeni bir blog açtığınızda mutlaka yapmanız gereken blogger seo ayarları:


1 - Blogspot Başlık Ayarlarınızı Yapın.
Bir blogger sayfasının title (başlık)'ı 'Blog İsmi: Yazının Başlığı' şeklindedir. Bu da ister istemez Google'da indexlenen sayfalarımızın kötü görünmesine ve ziyaretçilerimizin kaçmasına neden olur. Google'da arama yapan kişilerin dikkatini çeken başlık tipi ise, 'Yazının Başlığı - Blog İsmi' halinde olandır. Bu ayarı yapmak için izlemeniz gereken yol:

* Blogspot panelinden > Tasarım > HTML'yi Düzenle ye giriyoruz.

* Widget Şablonlarını Genişlet'i tıklıyoruz.

* Şu kodu buluyoruz:
<title><data:blog.pageTitle/></title>

* Şununla değiştiriyoruz:
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title></b:if>


* Aşamaları tamamladıktan sonra ŞABLONU KAYDET diyoruz.

2 - Meta Ayarlarınızı Yapın.
Sitenizin ne hakkında olduğunu Google'a bildiren kodları sitenize yerleştirin. Böylece bu konularda Google sitenizi daha üst sıralara yerleştirecektir. Şu yolları izliyoruz:

* Blogspot panelinden > Tasarım > HTML'yi Düzenle ye giriyoruz.

* Widget Şablonlarını Genişlet'i tıklıyoruz.

* Şu kodu buluyoruz: 
<b:include data='blog' name='all-head-content'/>

* Sonraki satıra ekliyoruz:
<meta content='BLOGUNUZUN KISA AÇIKLAMASI' name='description'/>
<meta content='BLOGUNUZUN ANAHTAR KELİMELERİ' name='keywords'/>
<meta content='BLOG YAZARININ ADI' name='author'/>

* Aşamaları tamamladıktan sonra ŞABLONU KAYDET diyoruz.

3 - Ziyaretçilerinizi Yorum Yapmaya Teşvik Edin.
Ziyaretçilerinizden alacağınız geri bildirim ne kadar çoksa, sayfalarınız o kadar çok güncellenecek ve Google'ın dikkatini çekecektir. Ayrıca yorumlara yazılan yazıların içinde konunuzla ilgili anahtar kelimeler bulunacağı için, seo açısından siteniz artı puan kazanacaktır.

4 - Yazı Başlıklarınızı Dikkat Çekici Biçimde Oluşturun.
Yazılarınızın başlığı ne kadar ilgi çekiciyse, Google'da tıklanma oranınız o derece artacaktır. Bu seo tekniği aslında tamamen sizin hayal gücünüze bağlı. Örneğin bir yazımıza 'Dünya üzerindeki güzel şehirler' başlığı vermek yerine 'Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer' başlığı verirsek; sitemizin tıklanma oranı artacaktır.

5 - Yazı Başlığınızda Türkçe Karakter Kullanmayın.
Yazınızın başlığında Türkçe karakterler kullanırsanız, konunuzun url'sinde anlamsız kelimeler oluşacaktır. Bu da Google'da yazınızla ilgili aranmalarda, sitenizi alt sıralara düşürecektir. Örneğin 'Çözüm Önerisi' başlıklı bir yazı yazdığınızda, yazınızın url'si siteadresi/sene/ay/zm-nerisi.html şeklinde olacaktır. Yani Türkçe karakterler gözükmeyecektir. Dediğim gibi, bu seo açısından istenmeyen bir durumdur. Bunun yerine, yazınızın başlığını en başta (daha yazınızı yayınlamadan) 'Cozum Onerisi' şeklinde ayarlayıp, yazınızı yayınladıktan sonra Düzenle'ye girip başlığınızı 'Çözüm Önerisi' biçiminde değiştirmek olacaktır. Bu durumda hem yazınızın url'si siteadresi/sene/ay/cozum-onerisi.html şeklinde olacak, hem de başlığınız 'Çözüm Önerisi' biçiminde gözükecektir.


Bu yazımda, sizlere blogspot seo ayarları konusunda yapılması gereken en önemli 5 şey hakkında bilgi vermeye çalıştım. Yazıya Katkı yapmak, Öneride bulunmak, Eleştirmek isterseniz veya bu aşamalarda takıldığınız noktada Destek ararsanız aşağıdan yorum yapabilir; görüşlerinizi bize iletebilirsiniz.

5 yorum:

  1. blogspot seo, blogger seo, blogspot seo ayarları, blogger seo ayarları, seo, blogspot, blogger, seo ayarları, arama motoru optimizasyonu, search engine optimization

    YanıtlaSil
  2. hocam emeğine sağlık,seo konusunda internette farklı olan bazı bilgilere yer vermişsiniz.Başarılarınızın devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  3. seo konusunda faydalı bilgiler vermişsiniz, blogspot'a uygulanacak olan ayarlar sadece bu kadar mıdır? Bloğum

    YanıtlaSil
  4. We are a leading digital marketing company in Toronto. Our services include SEO, SMO, Google ads, Facebook ads.

    YanıtlaSil