8 May 2011

Bursaspor Beşiktaş Düşmanlığı

bursa-besiktas
Bursaspor Beşiktaş düşmanlığı yaşanan son olaylardan sonra bir kez daha gün yüzüne çıktı. Bursaspor Beşiktaş kavgası her geçen gün artarak büyüyor. Sokaklar adeta taraftar terörü ile kaosa bürünmüş durumda. Peki bu husumet ne zaman başladı? Birkaç sene öncesine gidip olayları hatırlayalım.


Neden Beşiktaş taraftarları Bursa’ya gidemiyordu?

Bu soruların cevabı için 2003-2004 sezonunun sonlarına gitmemiz gerekiyor.

Bursaspor 2003-2004 sezonunda küme düştü. Peki ama Bursaspor’u kim düşürdü? Bursaspor taraftarları Beşiktaş'a karşı 5 yıldır tükenmeyen öfkelerinde haklılar mı?

2003-2004 sezonunda 34. haftaya 4 takım birden 2. lige düşme korkusuyla girdi: 37 puanlı BURSASPOR, 38 puanlı İSTANBULSPOR, 39 puanlı RİZESPOR ve AKÇAABAT SEBATSPOR.

Bu 4 takım son hafta maçlarında sahadan 3 puanla ayrılınca, lig sıralaması değişmiyor, Bursaspor 40 puanla ligden düşüyordu.

Bursasporluları Beşiktaş’a neredeyse düşman olurcasına husumet duyduran olay ise ligin son haftasında oynanan Beşiktaş – Çaykur Rizespor maçı. Beşiktaş deplasmanda Rizespor'a mağlup olmasa, Bursaspor ligde kalacaktı...

O dönem şampiyonluk iddiası olmayan Beşiktaş’ın Rize’ye maç kaybetmesi Bursaspor’u kümeye düşürdü. Bursasporlular ise bu durumdan Beşiktaş’ı sorumlu tutmuşlardı. Hatta ve hatta Beşiktaşlı yıldız oyuncu Sergen Yalçın’ın şike olaylarına karıştığı bile iddia edilmişti o dönem.

Bursaspor şimdi Bank Asya ismi ile mücadele edilen lige düştü ve iki sene boyunca bu yaşananları hiç unutmadı. Sanal ortamlarda hep Beşiktaş’dan intikamlarını alacaklarını dile getirerek bir tartışmanın ilk fitilini ateşlemişlerdi.

Tekrardan 1.lige yükselen Bursalı taraftarlar hep Beşiktaş maçlarını bekler oldu. Keza Beşiktaş taraftarlarıda misli ile karşılık vererek Bursaspor maçlarını…

Kaderin cilvesi midir bilinmez ama Bursaspor’un tarihe geçen şampiyonluk maçında rakibi yine Beşiktaş’tı.

Bu olaylar hemen hemen her maç artarak büyüyordu. İlk yarıda oynanan Beşiktaş Bursaspor maçında ise bir taraftarın bıçaklanması olayların çığırından çıktığının ilk işaretiydi.

Bursaspor taraftarları forumlarda, sitelerde ve sosyal medya mecralarında hep intikamın alınacağını dile getiriyorlardı.

Bu arada emniyet yetkilileri ve Federasyon’un bu organizasyondan bi haber olması da ayrı bir tartışma konusu.

Ve 2003 -2004 Çaykur Rize maçında başlayan düşmanlık Bursa’daki yaşanan olayalarla bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Şimdi futbolseverler bundan sonra ne olacağını konuşuyor. Bu düşmanlık nereye gidiyor?

Son olarak Bursaspor taraftarı bu hafta sonu İstanbul’a geliyor. Hemde Kasımpaşa maçına. Forumlarda şimdiden tehlikenin büyüklüğü hakkında yorumlar yapılama başlandı.

Kaynak: Dipnot.tv

0 yorum:

Yorum Gönder